Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí krkonošský závitek

Zpět
  • Autor: drobek1
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 2690 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1345 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Prso rozkrojíme tak, aby vznikla placka pokud možno stejné síly. Jemně z jedné strany naklepeme, osolíme a opepříme. Na to dáme přiměřenou hromádku kyselého zelí, vše svineme a převážeme provázkem, nebo zajistíme párátky. Na troše oleje opečeme ze všech stran, vyjmeme, na výpeku orestujeme cibuli, zalijeme trochou vývaru nebo vody s přídavkem masoxu. (mně nevadí) Vložíme zpět závitky a pod pokličkou dusíme až je závitek uvařený skrz. Závitky znovu vyjeme, zapudrujeme přes sítko moukou, přiklopíme pokličkou a počkáme až se mouka ztratí. Vložíme znova závitky a necháme prohřát. Podáváme s bramborami, zalité zahoustlou šťávou

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři